Кьорфишеци за падането на „Господари на ефира“ от Нова ТВ пускат братята Магърдич и Джуди Халваджиян. Всъщност продуцентите нямат намерение да оттеглят предаванията си от телевизията, както се заговори тези дни. Арменската фамилия обаче пуска хитрите слухове, за да сплаши Нова и да си договорят по-добри условия в новия договор.

Източници от тв средите разкриха под сурдинка, че Джуди Халваджиян искал рекорден бюджет за „Господарите“ през новата 2019-а. А именно – над 50 000 лева на излъчено предаване. За справка, „Шоуто на Слави“ струва около 70 бона на конкурентната БиТиВи. В последните седмици от 2018-а се вдигна много шум около новината за падането на „Господари на ефира“ от Нова ТВ. Джуди призна, че договорът му с медията за следващата година все още не е подписан и вече води преговори с няколко телевизии, пише Хотарена.

Митко Рачков си тръгна от "Господарите" предсрочно

Всъщност контрактът изтича в началото на 2019-а и Халваджиян пресметливо даде на Нова ТВ тема за размисъл. „Джуди пуска кьорфишеци, че ще се маха от телевизията, за да си изпроси по-голям бюджет при подписването на договора догодина. От медията никога няма да си позволят да изтърват арменците“, клатят глава в кулоарите на Нова. Ако от медията не угодят на Джуди, ще загубят не само „Господари на ефира“, но и оборотните риалитита „Х Фактор” и „Като две капки вода“. Те са собственост на Магърдич Халваджиян, който като брат на Джуди, съпричастно ще изтегли форматите.

Джуди Халваджиян мина на чалга

Подобно извиване на ръце често се среща в големите телевизионни медии, но според запознати толкова голям бюджет никой не е искал от Нова ТВ. Джуди пък смятал, че за подобно рейтингово предаване сумата дори е нищожна. Сигурни в успеха си, всички от „Господари на ефира“ се събраха на коледно парти, за да полеят Бюджет 2019.