Работата по дългоочаквания филм на световноизвестния американски режисьор Рон Хауърд - Rush, разказващ за борбата между Ники Лауда и Джеймс Хънт в шампионата от 1976 г., върви с пълна сила.

Един от консултантите на филма е пилотът на Макларън Люис Хамилтън, но според режисьора шампионът от 2008 г. може да получи и роля в новия филм.

"Люис е потресаващ човек - споделя Хауърд, прочул се с филми като "Аполо 13", "Красив ум" и "Шифърът на Леонардо".

Най-удивителното е, че независимо от скромния си произход, той успя да достигне невероятни висини. Аз разговарях дълго с него, когато започнахме работа по филма. Фактически той стана консултант. Не знам дали ще се съгласи, но ако Люис пожелае, във филма ще се появи подходяща за него роля".

Филмът разказва как на 1 август 1976 Лауда катастрофира на "Нюрбургринг" и остава блокиран в горящия си автомобил.

Тогава е спасен от трима други пилоти и въпреки че веднага след катастрофата е в съзнание и може да стои прав, впоследствие изпада в кома.

Тогава изглеждаше, че това ще е краят на кариерата му, но само няколко седмици по-късно той се завръща на пистата, опитвайки се да защити титлата си от англичанина Джеймс Хънт. Когато изглежда, че той наистина ще го направи на Гран при на Япония, Лауда изказва опасения от нов инцидент поради силния дъжд и в крайна сметка се отказва от състезанието. Победата в шампионата отива в сметката на Хънт.