Актьорът Харисън Форд може да се завърне към приключението "Индиана Джоунс", след като от компания "Лукасфилм" потвърдиха, че ще има пети филм от хитовата поредица, пише в. "Дейли експрес".

В интервю за сп. "Венити феър" Катлийн Кенеди, президентката на "Лукасфилм", е споделила: "Нов филм от поредицата ще бъде заснет някой ден от тази компания. Не съм сигурна кога точно ще се случи това. Все още не сме започнали работа над сценария, но вече го обсъждаме".

Около евентуално продължение на приключението се спекулира още от 2008 г., когато на екран излезе четвъртият филм от поредицата, "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп". Сега, когато дългогодишните спекулации са потвърдени, звездата на поредицата, 72-годишният актьор Харисън Форд, може да се завърне към приключението, след като приключи снимките за седмия епизод от космическата сага "Междузвездни войни".



Остава неясно каква роля може да изпълни Форд, ако се потвърди участието му в "Индиана Джоунс 5". В началото на годината се появиха публикации, че за главната роля се спряга
актьорът Крис Прат, познат на зрителите от "Пазители на галактиката".

Успешната поредица за приключенията на прочутия екранен археолог, режисирана от Стивън Спилбърг, започна през 1981 г. с "Индиана Джоунс и Похитителите на изчезналия кивот". Лентата и трите й продължения реализираха приходи от над 2 милиарда долара в международния бокс-офис, припомня изданието.