Дисквалифицират Хасан и Ибрахим, написа на първа страница голям всекидневник.

Организационният комитет на престижния конкурс “Американ протеже” изпратил писмо до тях, че ще бъдат дисквалифицирани като победители в състезанието в САЩ, където тази пролет спечелиха първи места, заради нарушаване на строгите правила на поведение в “Карнеги хол”.

Лъжа е, че дисквилифицират Хасан и Ибрахим. Дори и сега да влезете в интернет страницата на конкурса “Американ протеже”, ще видите, че имената им са там и те са на първо място. Това обясни бащата на талантливите пианисти Денис Игнатов пред “24 часа”.

Семейството му наистина е получило писмо от организаторите в края на май. В него пише, че до тях са постъпили оплаквания от други родители на участници за три качени клипа в ютюб от конкурса. “Отговорихме им с електронно писмо, че нито аз, нито някой от семейството ми е пуснал видеата. И помолихме на официалната страница на Хасан и Ибрахим във фейсбук този, който е качил видеата, да ги махне”, обясни още Игнатов. Факт е, че Хасан и Ибрахим са в списъка на победителите в престижния конкурс и досега.