Предстоят изключително вълнуващи моменти за феновете на фигурното пързаляне. В следващите няколко дни Бостън /САЩ/ ще бъде домакин на Световното първенство, а само няколко седмици по-късно шампионът от 2015-а и сочен като главен фаворит за втора титла – Хавиер Фернандес – ще представи специалната си програма в София.

След като неочаквана травма възпрепятства гостуването на легендарния Евгени Плюшченко у нас, той отправи лична покана към 21 от най-големите имена в света на фигурното пързаляне да го отменят достойно в първокласното шоу Кралете на леда. Така благодарение на неговото настояване и персонална молба, българската публика ще има честта да се срещне и с шампиона от миналата година и четирикратен победител на Европейско първенство. Едва 24-годишният испанец вече пише история с постиженията си на леда, като през последния сезон постигна истински успех и беше вторият, събрал повече от 300 точки за сбор, 200 за волна програма и 100 за кратка.

Непосредствено преди Световното първенство неуморният Фернандес сподели: „Ключът към върха е да се състезаваш със себе си и да се опитваш да се надскачаш непрекъснато. Търпението и упоритостта са нещото, което ни движи напред. Перфектно изпълнение няма, ние сме просто хора, но се стремим към най-доброто, на което сме способни. Много се вълнувам, тъй като нивото е много по-високо отколкото на Европейско първенство, конкуренцията е жестока, Японците, Американците, Китайците са наистина невероятни, но ще дам всичко да се представя по най-силния възможен начин и да защитя титлата си от Шанхай“.
Освен неповторимия Хавиер Фернандес в Световното първенство през идните дни ще видим и други звезди, които ще ни смаят с изпълненията си в Кралете на леда на 23-и април в Арена Армеец. Иван Ригини ще представя Италия, а трикратният шампион на САЩ и един от най-ексцентричните състезатели Джони Уиър ще коментира изпълненията по Евроспорт.

Освен тях на леда ще видим и рекордьорите на ГИНЕС за най-дълго задно салто на лед (6 метра и 9 сантиметра) – Александър Любченко и Жан Дени Санчис; едни от най-добрите двойки в света – Анет Дитрт (Германия) и Яник Бонер (Франция) и Анастасия

Мартюшева (Русия) и Константин Гаврин (Русия); специални изпълнения от Ксения Коробкова (Русия), Татяна Розанова (Русия), Никита Михайлов, Андрей Косицин, Александър Якушин, Алексей Моторин и Илия Гурлиев.

Към тези имена се присъединяват и вече обявените: Браян Жубер, Аделина Сотникова, Филип Канделоро, Томас Вернер, Флоран Амодио.

* Билети за KINGS ON ICE все още могат да бъдат закупени на цени от 65 до 130 лв.
Официални каси: бензиностанции OMV, касите на EasyPay, The Mall, Арена Армеец, магазини Пикадили, Техномаркет, Технополис, магазини На Тъмно, билетен център НДК и официалните каси на EVENTIM.BG в цялата страна: