След безапелационния успех на – бестселъра с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – българският писател Захари Карабашлиев се завръща с нов мащабен роман.

Литературен трилър, историческа проза, драматична любовна история и книга в книгата, „Хавра“ пресъздава в себе си всяко едно от значенията на думата „първоизточник“ и съчетава елементи както на напрегнатия ноар, така и на историческата хроника.

В нея социалното е пречупено през водовъртежите на сърцето, а динамичният и заплетен сюжет превръща киноматографичния разказ за мъж, готов на всичко в името на истината, и за жена, бореща се за любовта си, в майсторска панорама на две епохи.

В мащабния и същевременно интимен свят на история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, редуват се напрегнато действие и лиричност и психологизъм.

Предпремиерата на романа ще се проведе от 20:00 ч. на 31 август по време на Празници на изкуствата „Аполония“ 2017, а премиерата на романа ще бъде на 13 септември.