Този петък, 2 октомври, ROOM 2 на YALTA CLUB ще бъде озвучена от авторските парчета на българската млада индирок банда HAYES & Y.

Те ще представят второто си EP, озаглавено „The only thing worse than an overpriced bottle of water”, което включва 4 изцяло нови парчета. Авторската музика на бандата ще чуем на живо малко след 22:00 часа в столичния клуб, а билетите са на цена от 10 лв., с предварителна продажба в мрежата на Eventim.bg. С този LIVE, YALTA CLUB отваря врати на обещаващата алтернативна банди за първото им клубно участие след фурорa, който направиха на главната сцена на SPIRIT of Burgas.



Радослав Лозански (китари), Ивайло Делев (бас), Георги Деянов (барабани) и Благослав Анастасов (вокали и китара) са момчетата, които стоят зад HAYES & Y. След участието си пред над 10 000 души на сцената на SPIRIT of Burgas, където достойно и заслужено подгряваха хедлайнерите KASABIAN, бандата влезе в студиото, за да запише втория си краткосвирещ албум. EP-то е записано в студиото на читалището в Харманли и е миксирано в Англия. Зарядът и талантът на HAYES & Y звучи във всяко едно от парчетата, подчертавайки стила им. EP-то започва с песента “Special”, която по всичко личи, че ще се превърне в новия хит на бандата. Албумът продължава с „Don`t Mind”, което пък за първи път чухме на SPIRIT и завършва с парчетата „Stay outside” и „Make no sound”.

„Hayes & Y сами вдигнаха летвата с първото си EP. Добрата новина е, че с второто не само я прескачат, ами го правят с поне една педя аванс. Втората добра новина - ЕР-то е не само хубаво, но и много разнообразно. В него вече има хит, има и чудесна балада.“, Краси Москов, Z-Rock.



“Великолепно второ EP от Hayes & Y, с което вярвам, че те се качват на самолета не само за актуалната Британия, но дори и към по-необятни дестинации.” Боян Бочев, Дарик радио

Билети за премиерата на второто EP на HAYES & Y могат да бъдат закупени с мрежата на EVENTIM.BG на цена от 10 лв.