Семейната сага и съдебните битки на Ицо Хазарта с бившата му жена Диана продължават с пълна сила. След поредното интервю, в което Диана Котева, майкатата на най-голямата дъщеря на Хазарта Аделина, се определя като умишлено отчуждена oт детето, рапърът изригна. За пръв път Хазарта си позволи публично да изрази позицията си с коментар във фейсбук под публикацията на интервюто с екс-любимата му.

„Истина е, че за всяко дете е изключително важен контактът и с двамата родители, затова никога не би ми хрумнало да отделя дъщеря ми от майка й. През 2006-а година Диана замина да живее в Лондон, а дъщеря ми Ади – на 2 години към този момент, остана да живее с мен, и така до ден днешен. Никога не съм я спирал да се вижда с майка си – ходила е десетки пъти при нея в Англия, както и в България. Има няколко факта, които Диана пропуска при всяко свое интервю – те са и основната причина за сегашната ситуация.

През 2013 година Диана каза на дъщеря ми, че е обидена, задето не иска да се премести при нея в Англия, след което спря да се обажда. 4 години. Да, цифрата не е сгрешена. Това продължи 4 (четири) години – време, в което и аз, и Ади правехме многократни опити да се свържем с нея, но без успех. За 4 години единственото съобщение, което Ади получи от нея, беше: „Ти си много проста, Аделина. Трябваше да те хвърля на боклука, като те родих“, пише Хазарта в обобщение на житейските драми, в които е въведен преди 15 г.

Рапърът се принудил да заведе дело, защото в продължение на 4 години не можел да изведе детето на почивка извън страната поради липсата на съгласие на биологичната й майка, която по това време била неоткриваема. „Две години детето и аз бяхме разпитвани от съдии, полицаи, психолози и социални работници. Накрая получихме решение на съда, което показваме на границата всеки път.

Десетки пъти съм писал на Диана с молба да се обади, за да й помогна да възстанови връзката си с Ади. Нейният отговор са интервюта в ПИК, Галерия и т.н. Не съм ги коментирал, понеже вярвам, че такива теми са лични и мястото им не е в социални мрежи или медии. Проблемът не е, че някой ще ме напсува или обиди в коментар. Проблемът е, че детето ми седма година е влачено по съдилища, психолози и социлни работници, където всеки път се налага да обяснява едно и също – не, баща ми не ми забранява да виждам майка ми, просто тя години наред не ме потърси, а сега води дела срещу държавата и срещу баща ми, вместо да се обади и да се извини за всичко, което сътвори“, завършва Хазарта.

„България днес” се свърза с Диана Котева, която категорично отрича думите на бившия си. „Това са толкова големи лъжи, които той ги говори от години. Те нямат никакви доказателства за това, че не могат да ме намерят. Аз не съм неоткриваема, баща ми е в България. Това са толкова грозни глупости!“, изригна Диана и продължава.

„През 2017 г. се прибирам в България и започвам да търся детето си, пускам молби чрез съдебен изпълнител към него, че да мога да си видя детето! Как може да твърди, че не съм си я търсила“, възмутена е Диана, която обвинява Хазарта в родителско отчуждение. Тя се е заела с мисията да се бори срещу подобен тип практики у нас.