Легендарните германски метъли включиха България в своето световно турне - “Pumpkins United”.

На една сцена отново ще видим емблематичните бивши членове – китариста Kai Hansen и вокала Michael Kiske. Общо на сцената ще излязат седем музиканти – включително настоящия певец Andi Deris и китариста Sascha Gerstner, по този начин за първи път в България ще могат да бъдат чути всички песни в оригиналния им вид. "Pumpkins United" ще са: Michael Kiske – вокал; Kai Hansen – китара; Michael Weikath – китара; Markus Grosskopf – бас; Andi Deris – вокал; Sascha Gerstner – китара; Daniel Löble – барабани.

„Изключително сме щастливи, че можем да предложим това преживяване на българските фенове. За първи път ще имаме шанса да видим тази група в оригиналния и състав, което не се е случвало над 20 години. Подготвяме и още една изненада за феновете на рок музиката в България“, споделят организаторите от Bulgarian Live Music.

Идеята за това турне се ражда през 2015-а година, когато групата стига до извода, че е време за нова глава в славната им история. „Да свирим песни на Helloween с Unisonic винаги е било приятно завръщане и усещане, но да свирим в оригиналния състав, и с Анди, ще бъде нещо наистина специално“, споделя Kiske.

Супер – турнето ще стартира на 28-и октовмри в Бразилия и ще мине през Латинска Америка, Европа, Азия и САЩ. Очакват се много изненади и близо 3 часа музика с най-големите хитове на групата. „Прекарахме си страхотно по времето на 'Hellish Rock' 1 & 2, но сега със сигурност ще удвоим преживяването“, разказва Hansen, а Markus Grosskopf допълва „Със сигурност ще има песни, които не сме свирили от много време и дори такива, които никога не сме“.

Концертът на Helloween ще се проведе на 14 декември от 19:00 часа в столичната зала „Арена Армеец“. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Първите 200 билета са на промоционална цена от 50 лева (правостоящи), след това регулярните ще са 60 лева (правостоящи) и 70 и 80 лева за седящи места.