Хелън Мирън иска да бъде френска актриса.

69-годишната звезда изигра главата на британската монархия във филма "Кралицата". Тя обаче признава, че новата й роля на шеф на ресторант в Южна Франция във филма The Hundred-foot Journey е образът, с който има най-голяма връзка.

"Това, което ми хареса най-много в новия филм, е, че мога да се престоря на френска актриса за първи път в живота си", казва Мирън пред списание Hello!.

Тя споделя, че като тийнейджърка живяла в югоизточната част на Англия. Тя мечтаела да стане френска актриса и дори си наела имот в Париж.



"Когато бях тийнейджърка, французите бяха най-готините, най-модерните хора на планетата. Аз отчаяно исках да бъда французойка. Имах гадже французин, това беше най-хубавото, което можех да получа. Снимах филм във Франция и престоят ми там много ми хареса. Наех малка мансарда на левия бряг на река Сена. Мислех да отида в Париж и да остана там, докато не стана френска актриса", каза Хелън Мирън, която е с руски произход.

"Аз обаче продължих да работя в Англия. Трябваше да работя, за да плащам наема на мансардата във Франция. Мечтата ми за Франция така и не се сбъдна както исках", споделя актрисата, пише БГНЕС.