Холивудската звезда Хелън Мирън направи зрелищно падане по време на Международния филмов фестивал в Кан, което за малко не ѝ струва живота. 72-годишната актриса се усмихваше и махаше на тълпата само няколко минути преди инцидента, докато отиваше да даде интервю.

В съботната сутрин, звездната от "Календарни момичета" изглеждаше толкова елегантно в белия си гащеризон, над който бе облякла лъскав лилав шлифер. Докато вървеше към мястото за интервю, тя махаше на пресата и феновете и не забеляза стъпалото пред себе си. Спъвайки се в него, актрисата падна зрелищно по очи, пише TMZ. Това изправи косите на всички, намиращи се наоколо. Самата Хелън изглеждаше шокирана и стресната от внезапното и ненадейно падане, но нейният екип бързо се притече на помощ и тя се изправи.

Възрастната актриса успокои изплашените очевидци, заявявайки, че е добре, но изглежда не беше съвсем така, защотодокато се отдалечаваше тя внимателно придържаше ръката си. По-късно стана ясно, че при падането актрисата сериозно е изкълчила китката си. Въпреки сутрешния инцидент, при пристигането си за премиерата на филма "Момичетата на слънцето", която се състоя същата вечер, Хелън изглеждаше великолепно и позираше с широка усмивка пред обективите на фотожурналистите.

Това не е първото падане пред публика за 72-годишната холивудска звезда. Всъщност Мирън направи подобно грандиозно падане и по време на 69-тото издание на кинофестивала в Кан през 2016 г. Тогава тя се пльосна на стъпалата на фестивалния дворец, минавайки по червения килим, за да присъства на премиерната на белгийския филм "Непознатото момиче" (The Unknown Girl).