Хепи ванче победи в шестия сезон на „Фермата” в оспорвата надпревара с Борислав и Калоян. След три месеца на усърдна работа и тежки изпитания четирима участници стигнаха до големия финал. След серия от извънредни дуели в стопанството двама достойни мъже и две решителни жени заслужиха шанса да се борят за голямата награда от 100 000 лева тази вечер. Гвардеецът Калоян Донков, пчеларката Надежда Дочева, строителят Борислав Стефанов и стюардесата Ваня Илиева премериха сили в серия от битки за сила, издръжливост и бързина, но в крайна сметка стюардесата спечели голямата награда.

Победителят бе определен от резултата от четирите финални битки, гласуването на Фермерския съвет, в който влизат участници и ментори от всички шест сезона на шоуто досега и най-важното – вотът на зрителите, който носи най-много точки на финалистите. Най-тежка бе битката с висене на дървена греда, в която изненадващо гвардеецът се отказа още в първите минути. Калоян призна, че дни преди битката е преболедувал коронавирус, очевидно тежко и е имал рани от абокат на ръката си, която не му позволила да покаже потенциала си. Битката спечели Боби, който успя да се задържи на гредата цели три часа и така постави рекорд в историята на „Фермата”. Четвърта остана Надежда, която не бе долюбвана от зрителите.

В епизода в петък, в последния си ден във „Фермата“ 6 четиримата финалисти предадоха на стопанина Андрей това, което всички участници съградиха с общи усилия през изминалите 14 седмици. „Парченцето земя, на което се сбъдна тази мечта, наследих от най-скъпите ми хора – баба ми Струма и дядо ми Дойчин. Разказвали са ми как преди години са се заселили на една поляна. Когато дошли майстори да им изградят дом, те са имали само 2 лева. Не мога да си представя каква би била тяхната реакция днес, ако можеха да видят това, което съградиха участниците“, коментира през сълзи стопанинът Андрей.

Мечтата му да превърне земята си в своеобразен горски храм на българщината, в който да отглежда каракачански овце и да спаси рядката порода, бе изпълнена от 20 българи и 1 македонец. Водещият Иван Христов изпрати финалистите, като им благодари за усилията, които те и останалите участници положиха през изминалите 3 месеца.

„Вие сте представителна извадка на цяла България и доказахте, че заедно можем да загърбим различията си. Работата ви обедини, защото приехте, че над вас има една цел – мечтата на нашия стопанин Андрей. Щом ние тук можем да го направим, значи всеки би могъл“, развълнувано коментира Иван в последните минути на финалистите в стопанството.