''Да се развиеш като музикант е въпрос на много други качества, освен да можеш да пееш добре'', каза в интервю джаз певицата Хилда Казасян.

''Да имаш най-гледаното време наготово, в което да можеш да покажеш това, което си ти, при всички случаи е някакъв трамплин'', коментира тя нашумелите музикални телевизионни формати.

"Оттук насетне е въпрос дали имаш останалите качества, които да те направят истински артист в това трудно време. За хората, които сме работели дълго време пак е трудно. При всички положения по-добре е да имаш тези мигове, които получаваш наготово, отколкото да ги нямаш", смята тя.

''Страшно много хора на тази планета могат да пеят добре, но това да станеш личност и артист в истинския смисъл на думата изисква много качества отгоре върху това да можеш да пееш добре. Това да прилепваш хората около себе, да бъдеш много дисциплиниран, което аз разбрах на доста по-късни години. Трябва да имаш невероятна събраност в нещата, които правиш и да бъдеш изключително честен към себе си. Съвкупността от всички тези неща могат да те направят желан и търсен артист. Много пъти са ме питали дали риалити форматите не са вредни, заради това, че те правят звезда за три дни. Не, напротив. Аз никога не съм имала този шанс. Всичко е ставало стъпка по стъпка. Ако го имаш, вкопчиш се в него и го превърнеш в твоя съдба, могат да станат много неща след това.

Това, което привлича от сцената е това, което притежаваш и караш другия да се вълнува от това, което имаш и показваш. Това е основното. Не е достатъчно да си само добър. Такива хора има много. Това, което те кара да настръхнеш в момента, когато го видиш срещу себе си, това е което го прави различен", обясни Казасян, пише БГНЕС.