Хилда Казасян най-вероятно вече няма да се изявява в музикалните формати на Нова телевизия. Вместо това тя се надява да получи покана за някое от предаванията на bTV, твърди "Уикенд". Че дъщерята на Вили Казасян вече няма да бъде лице на Нова, се шушука от миналата седмица. Тогава тя обяви, че става посланик на кампанията „Да изчистим България заедно” на конкурентната медия. Според хора от средите, това е ясен знак, че Хилда мисли да сменя телевизиите.

„Иначе нямаше да рискува, защото много добре знае, че влезе ли в кампания на bTV, от Нова ще ѝ затворят вратата”, коментират хора от бранша.

Хилда проговори за новата си любов

Много от тях смятат, че певицата може би се надява да я поканят в журито на „Гласът на България”. Очаква се през следващия сезон да бъдат сменени двама от менторите в шоуто – Камелия и Поли Генова. Заместница на първата вече е намерена – колежката ѝ Преслава, която ще влезе в предаването, след като роди. Вторият стол обаче още е свободен. За него се спрягат най-различни имена, но поне засега шефовете не са се спрели окончателно на никого. Смята се, че Хилда се надява именно за това място. Дали обаче ще ѝ се усмихне късметът, не се знае.

Според хора от bTV, шансовете ѝ са почти нулеви. За позицията в „Гласът” се търсело по-комерсиално лице, което да привлича фенска маса пред телевизорите. Известната с широката си усмивка изпълнителка нямала такъв потенциал. Като джаз певица Казасян има претенции да прави изкуство само за ценители, които рядко гледат телевизия. Популярността ѝ сред широката публика се дължи основно на изявите като съдия в тв форматите на приятеля ѝ Магърдич Халваджиян. Смята се, че хонорарите, които взима там, са в пъти по-големи от приходите от продажба на билети за концертите ѝ.

Естрадата скочи на Поли Генова

Първата ѝ изява в тв жури е преди 8 години в „България търси талант” на bTV. Първите два сезона на шоуто се продуцират от Халваджиян, а Хилда участва и в двата. Когато той се мести в Нова, тя също отива там. Нито едно предаване на Маги Халваджиян не се е разминало без нейното лице като гост, съдия, заместник или консултант. Затова за много телевизионери е странно, че известната с широката си усмивка изпълнителка тази есен се появява в кампания на bTV, където Маги едва ли скоро ще се изяви.

Преди Хилда зад кампанията на bTV застана и друго доскоро любимо на Халваджиян лице – Люси Дяковска. Самата Поли Генова, която изкара два сезона в „Гласът на България” и се снима в сериала на bTV „Скъпи наследници”, също години наред вървеше в комплект с дългокосия продуцент.