Хиляди опечалени близки, приятели, колеги, спортисти, шампиони, треньори и много други най-различни хора казаха последно "Сбогом" на бившия председател на БОК,  президент на БФС и  председател на СК Левски Иван Славков-Батето.

Поклонението започна в 11,00 часа във фоайето на Националния стадион "Васил Левски", пише .

Лично президентът на България Георги Първанов дойде да се поклони пред Батето.

„Беше много добър лидер, не просто ръководител - и в спорта, и в журналистиката. Помогна много за авторитета на българския спорт в международен план. Деен и енергичен. Беше и голям патриот. Трябва да го изпратим с аплодисменти, не със сълзи. И той това би си пожелал. Всичко, което казваше, предизвикваше усмивка. След това човек се замисляше и хващаше дълбочината на посланията му”, каза Георги Пръванов.



Министърът на спорта Свилен Нейков и неговата съпруга - олимпийската шампионка Румяна Нейкова, засвидетелстваха своя почит към големия Иван Славков.



Президентът на ПФК Левски Тодор Батков, изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков и спортният директор на клуба Георги Иванов-Гонзо, също бяха сред опечалените, както и президентът на БФС Борислав Михайлов, който наследи Батето начело на българския футбол. Председателят на БОК Стефка Костадинова, която наследи Батето начело на олимпийското движение у нас, също се поклони пред своя предшественик.



Бившият изпълнителен директор на БФС и много близък приятел на Славков - Иван Вуцов също уважи поклонението. "Всичко се знае за него и нищо не се знае. Човек с неизчерпаема енергия. Голямото сърце спря да бие, а имаше възможност още малко да поживее. Хора и приятели има много, но човеците са малко. Той беше един от тях. В това трябва да му подражаваме. Цeлят ми живот с него е случка”, каза Вуцов.



Много хора от артистичните среди също изказаха своето последно Сбогом на Батето. Съболезнованията приемаха съпругата на Иван Славков - Валя, синът му Тодор Славков и дъщеря му Жени Живкова.



Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg