Британският принц Хари, който стана център на скандал, след като в интернет, а после и в пресата бяха публикувани негови голи снимки, вероятно ще бъде наказан от баба си.

За подобни изпълнения не се лишава от наследство, но палавникът може да бъде оставен без ваканция, която трябваше да прекара в Австралия с Елизабет ІІ.

За сметка на това обаче се оказа, че Хари има много симпатизанти което личи по специална кампания в социалната мрежа Facebook.

Задружните потребители са спретнали група под надслов „Подкрепи принц Хари с голо приветствие”.

Участниците в инициативата не са двама или трима – вчера сутринта броят им надхвърли 12 хил. В групата се публикуват голи снимки и се адресират до Хари.

Първи на призива са се откликнали британски военни, служили в Афганистан. Не само мъже, но и жени позират голи с автомати в ръка или застанали до бойна техника.

След това в необичайния виртуален флашмоб се включиха и цивилни, сред тях има бременни, възрастни дами, деца и
дори мъж изпаднал в кома

Основателят на голото Facebook общество в подкрепа на принца се казва Джордън Уайли. Той също е бивш военен и твърди, че всичко е станало съвсем спонтанно. Първо това било само обсъждане в интернет, а след това негов познат му пратил гола снимка и така било поставено началото.

Подкрепата на народа за Хари е съвсем навреме, защото в момента в кралското семейство сериозно се обсъжда въпросът дали подобно поведение е достойно за третия по ред вероятен наследник на британския престол, пише в. „Дейли Мейл”.