Хирургът, който оперира режисьорът Люси Иларионов и в следствие на това отслабна драстично, пристига у нас, за да се срещне с пациенти, които се нуждаят от хирургическо лечение на наднормено тегло и диабет тип 2. Консултациите със специалиста с над 25-годишен опит са безплатни и ще се проведат на 22 февруари. 

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ е завършил Военномедицински факултет Гюлхане. Бил е научен сътрудник в Университет Мадисон, Уисконсин, САЩ - Отделение по трансплантация. През 2005 г. е обявен за почетен член на престижния университет. През 2010-а завършва курс по роботизирана хирургия Да Винчи, Страсбург - Франция, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия. Яджъ специализира и в Медицински център АСАН, Южна Корея по Програма за Трансплантация на черен дроб жив донор.

Лекарят от престижната турска болница Гювен Анкара е специалист по Обща и Онкологична хирургия, трансплантации на органи, метаболитна и бариатрична хирургия. В болница Гювен Анкара през 2015-2016 година са оперирани над 400 пациента с наднормено тегло. 100% от оперираните са свалили излишните килограми.

При 80% от хората страдащи от диабет тип 2 се забелязва и проблем с наднорменото тегло. Всички въпроси свързани с тези проблеми могат да бъдат отправени към турския специалист на отворени врати в София на 22 февруари в офиса на болницата в София.

Д-р Яджъ е водещ отделението по Бариатрична и метаболитна хирургия на Гювен Анкара. Той е специалистът, който преди повече от две години оперира режисьорът Люси Иларионов, отслабнал драстично след интервенцията. Иларионов освен наднормено тегло имаше и диабет, кръвната му захар беше стигнала над 17, но в следствие на операцията успя да се нормализира и да премахне болестта.

Консултациите с хирургът са безплатни и ще се проведат на 22 февруари в централния офис на болница Гювен Анкара в София. Записванията трябва да се направят предварително на тел. 0890187777.