Певицата Петра от години живее в Кипър. Въпреки това у нас все още обичат хитовите й парчета, пише bliasak.bg.

Ето какво сподели Петра в интервю:

- Петра, завиждам ти благородно, че си на топло в Кипър, тук умряхме от студ!? Как издържаш на целогодишната жега?
- Аз завиждам на всички в България, че си имат 4 сезона, макар че климатичните промени ги размиха малко. Да, в Кипър е топла "зимата". Тя е като нашата пролет, затова няма есен, нито бяла зима, за която тъжим всички българи тук. В Кипър има 2 сезона - лято и пролет. Затова и си идвам по Коледа, да усетя Коледния дух и да видя сняг, тази година стояхме почти до Нова година, ама в Хасково не заваля. Сняг падна когато заминахме, за жалост.

- Беше си в България за Коледа и Нова Година. Как празнува?
- Празнувахме всички у дома при мама и тате и детенце! Най-важното - заедно украсихме елхите, и приготвихме сладките изкушения за един от най-хубавите празници Рождество! Свят ден! Семеен празник у дома, традиционните български ястия, песни около елхата, наздравици за здраве и берекет, това е Коледа! За първи път правихме и джинджифилови курабийки-къщички, станаха сполучливи! Всички се постарахме за трапезите и страхотните подаръци! Коледа е любимият ми празник! Все още вярвам в Дядо Коледа и си чакам подаръците сутрин под елхата, страхотно изживяване, когато всички около теб са щастливи!

- Имаш много фенове в България. Няма ли да ги изненадаш с някоя нова песен? Какво ти предстои през 2015-та?
- Август месец си бях също в България, изненада ме големият интерес към мен и моите песни, дори приех и участия из страната. Беше супер, фенове пристигаха от София в Пловдив и Смолян, за да се срещнат с мен. Много им благодаря, станаха страхотни купони, емоцията бе неописуема, позволих си да ги зарадвам и с някои нови песни, за които мога да твърдя, че са хитови! От 3 години подготвям нови песни, някои, подбрах за албум, а други отпаднаха. За моя изненада към мен прояви интерес и един от известните руски продуценти, моят приятел Владимир Густав от Петербург, даже написа и подготви няколко песни за мен. За първи път подходих професионално, а не емоционално и разучавам песните, които ще бъдат записани през февруари 2015 г. Благодаря на Бог, че не ме забравя и винаги ми поднася изненади! Благодаря ти, ГОСПОДИ! Не мога да правя прогнози, засега ще се съобразявам с компетентното мнение на продуцента кои песни ще влязат в албума и ще имат видео версия, всичко зависи от него! Ще има и промени в имиджа ми! Такова бе мнението на продуцента. Това беше поверителна информация за моите фенове!

- Как минава един твой ден в Кипър?
- Една жена винаги е ангажирана, ако не с домакинство, то със себе си. Почти нямам свободно време, макар че продадох магазините си. Денят ми е пълна програма - рисувам, фитнес или разходка, занимавам се с уроци по компютър и ходя на уроци по интериорен дизайн на дома и т.н. Почти всеки ден е празник и се ходи някъде, или аз кулинарствам за гости и близки! Ходя на риболов или за гъби и почти време за мен не остава. Забравих да споделя, че посещавам и курс по фотография!



- Липсва ли ти времето, когато хитът ти "Хищна хиена" извираше дори от канализацията?
- На кой артист не му липсват сцената и успехите, особено ако това е начин на живот? Не мисля, че има такъв! Преди години моя приятелка от Хасково ми подари книжка - бестселър „Кой ми изяде сиренцето?”. Става въпрос за промените в живота на човек и как той трябва да се справя с дадената ситуация, за професионалното развитие на личността. Тогава аз написах и песен „Кой ми взе сиренцето?”. Тя влезе в моят 4-ти албум „Лапиовра”. Бях много впечатлена, така и до ден днешен живея по тази книга, искам да кажа, че по стечение на обстоятелства вече не съм в България и не съм активно действаща певица, но сцената е моят живот и съдба!

- Поддържаш ли приятелски отношения с някои от колегите ти във фолка?
- Да, поддържам близки приятелства със Силвия, Весела, певици на "Пайнер" и много други колеги, които безкрайно уважавам и обичам! Списъкът е дълъг!

- Какво не ти харесва днес в поп фолка?
- Че стана конвейерна индустрия и не можеш да забележиш истинските артисти! Не могат да блеснат! Иначе всичко е ок! Лъскава певица, лъскава обложка, качество на клипове и песни - всичко е перфектно!

- Много неща се изписаха за теб в годините! Коя е най-голямата лъжа, която прочете или чу за себе си?
- Питаш ме коя е най-голямата лъжа написана за мен? Питай ме, къде и кои освен теб и още 2-3 журналисти писаха истина за мен и колегите ми! Последно четох, че съм проститутка и съм много дашна! Не знам какво значи дашна, ама това си е баш голям комплимент за омъжена жена. Пак ме повишиха и други неща от сорта, че съм мадам - значи и предлагам жени? Ако някои знае , какъв матриархат цари в Кипър и какъв манталитет имат самите кипърци не би го и помислил дори! Мъжете са безумно ревниви и свекървите дават команди, както и следят снахите под лупа! Така, че елате, вижте пък тогава пи6ете!

- Посвети песен на Командира. Днес заслужава ли някой политик да бъде възпят?
- Командира - голям хит за големи командири! Не съм се замисляла на кого бих я посветила сега, но най-вероятни щеше да претърпи метаморфоза самата песен, а екшън-героя си го имаме, супермен - Бате Бойко. Той така изглежда, справя се със ситуации без проблем, народът го боготвори за това, което Бог му е дал като физика и говори достъпно! Това е! Времето ще покаже, а ние ще го възпеем!