Нашумялата комедийна звезда Ейми Шумър (номинираното за Еми „Ейми Шумър отвътре” на Comedy Central) превзема кината с полуавтобиографичната комедия за саморазрушителните навици на младостта и израстването ''Тотал щета''.

Вече превърналият се в тотален хит в САЩ филм е написан от Шумър в съавторство с безспорния създател на комедийни блокбъстъри – „40-годишният девственик“, „Позабременяла“, „Така е на 40“, и истински откривател на комедийни таланти – от Сет Роугън до Лена Дънам, Джъд Апатоу, който е и режисьор на лентата. Освен актриса и съсценарист, Ейми е и изпълнителен продуцент на лентата, която в България излиза на екран на 7 август.

Откакто е малко момиче, Ейми (Шумър) е възпитавана от своя пропаднал баща (Колин Куин), че моногамията е нереалистична. Вече пораснала, Ейми работи като журналист в списание и се води по житейското си верую да се наслаждава на живота далеч от скучното романтично обвързване. Когато покрай работата си се запознава с успешния спортен лекар Арън Конърс (Бил Хейдър) и започва да изпитва истински чувства към него, Ейми се замисля дали пък другите не са по-скоро на прав път, обвързвайки се сериозно. Важна роля в живота на Ейми играят сестра й Ким (Бри Ларсън), скучноватият съпруг на Ким – Том (Майк Бирбиля), легендата на кеча Джон Сина като Стивън - нежната половинка на Ейми, най-добрата й приятелка по партитата Ники (Ванеса Байър), особено любопитният стажант в списанието, където Ейми работи, Доналд (Езра Милър), клошарят пред кооперацията й Ноам (Дейв Ател), безскрупулната редакторка на списанието Даяна (носителката на Оскар Тилда Суинтън) и баскетболната суперзвезда Леброн Джеймс в ролята на.... Леброн Джеймс, най-добър приятел на д-р Конърс, фен на аристократични английски ТВ сериали и неочакван източник на романтично вдъхновение.

''Тотал щета'' е заснет в Ню Йорк, а режисьорът Апатоу и Шумър, която е стенд-ъп комедиант през последните 10 години, разчитат много на възможностите за импровизация на всички от актьорския състав.

„Любимата ми част от правенето на филми е да откривам нови хора и да им давам възможността сами да открият кого са пред камерата, а най-забавно досега ми е било с Ейми”, споделя режисьорът Джъд Апатоу.

За Шумър ''Тотал щета'' предлага напълно нова концепция за света, която ще отнесе със себе си в по-нататъшното си развитие.

„Ако се съгласиш Джъд Апатоу да разкрие всичко за живота ти на света, то може би наистина си ''Тотал щета”, разсъждава Ейми Шумър.