“Хитовете на Планета Пайнер 14” - уникална компилация, успяла да събере на едно място най-популярните 70 песни, появили се през 2015 година в каталога на музикална компания “Пайнер”.

Накратко това е азбучник на хитовете през изминалата година, настолна колекция за всеки почитател на популярната българска музика. А за да се отговори на предпочитанията на всеки, хитовата колекция се издава на четири вида носители: MCx4, CDx4, DVDx4 и MP3CD.

В компилацията “Хитовете на Планета Пайнер 14” 35 от звездите на “Пайнер” представят най-амбициозните си песни, записани през 2015 година. Галена, Преслава и Фики са представени с по 5 песни, а Деси Слава и Борис Дали - с по 4 песни. С по три песни са включени Анелия, Джена, Кали, Емилия, Цветелина Янева, Ваня, Мария, Илиян и Галин. С по 2 песни са представени 7 от звездите на телевизия “Планета”, а още 14 изпълнители с по една песен ще намерите в новата компилация.

Водещи на четирите отделни части на CD носителя са песните на Галена, Деси Слава и Преслава. 15 от заглавията в колекцията са дуетни, като има и шест гостуващи изпълнители. Статистическият поглед към компилацията ”Хитовете на Планета Пайнер 14” ще покаже колко от песните са бързи и колко балади, но общото между тях е, че всяка една притежава висок хитов потенциал.

За 25 години от създаването на музикалната компания българската музика доста се промени, но хитовете с марката “Пайнер” си остават сред най-добрите образци в жанра. Не е случаен фактът, че “Пайнер” е “ковачницата на хитове” в България, че тук са най-популярните и успели родни изпълнители, че именно “Пайнер” определя тенденцията за развитие на този популярен музикален жанр. Вече има категоричен отговор на въпроса колко са най-слушаните песни през миналата година и казано съвсем безпристрастно, компилацията “Хитовете на Планета Пайнер - 14” е хроника на една календарна година от музикалната планета, която обитаваме всички ние.

Източник и сн.: Planeta.tv