Най-големият плажен хит това лято е черният сладолед. Фолкзвездата Алисия предизвика фурор в социалните мрежи, след като уикенда пусна снимки на черния десерт в Bedroom beach. Атрактивните фотоси бяха придружени с десетки коментари, а самата звезда бе гарнирала десерта с малини и замразен шоколад.

Леденото изкушение е с аромат на домашна ванилия и рецептата му се пази в тайна. Според кулинарни експерти черния цвят се постига с карбон на прах, стрит черен сусам или с мастило от сепия. Твърди се, че по този начин черните ледени кристали въздействат на организма като активен въглен, а именно прочистващо и извеждащо излишната вода, която се е задържала в телата ни.
Нестандартният сладолед са оказа истински бижу на плажа в Слънчев бряг, но дегустацията му крие и своите рискове, а именно - оцветява устните на смелчаците дръзнали да го опитат.

В световен мащаб съществуват още по-нестандартни предложения като сладолед с прошуто, козе сирене и мед, абсент, уасаби, а сред най-изненадващите експерименти са тези с вкус на чийзбургер, конско месо, октопод, чесън и пушена сьомга.