Лице като на Иванка Тръмп е най-желаната естетическа корекция в САЩ в момента, разкри водещият нюйоркски пластичен хирург доктор Норман Роу.

Лекарят допълва, че, откакто Доналд Тръмп е станал президент, в клиниката му са се влезли повече от петдесет дами, желаещи да приличат на дъщеря му. "Лицето на 35-годишната бизнес дама се характеризира с широки скули, тънък нос и големи изразителни очи", пояснява медикът.

Това може да се постигне чрез две различни процедури в зависимост от средствата, които клиентът е склонен да отдели. Първата е неинвазивна и включва поставяне на ботокс, като цената е между 2 500 и 4 500 долара. Съвсем естествено тя не предлага толкова голяма прилика с Иванка, колкото втората интервенция, която е на цена между 30 и 40 000 и се състои в поставяне на импланти в скулите и ринопластика.

"Няма как да не отбележа, че преди Доналд Тръмп да се кандидатира за президент, никой не е идвал в клиниката с искане да прилича на Иванка", искрен е Роу. От лятото на 2016-а обаче в хирургическия център се извършват поне по четири интервенции на месец, целящи да осигурят лице като на бизнес дамата", допълва Норман. Той също така споделя, че ликът на Иванка и този на супер модела Кендъл Дженър са най-желаните за тази година.

"Медикът си обяснява интереса към лицето на Иванка обаче не само с изяществото на чертите , но и с нейния образ. Тя е модел на поведение. Не просто красива, а образована, възпитана и с успешна кариера. Осигурявайки си нейното лице, хората може би се надяват да си осигурят и нейната същност. Вярвам, че те копнеят не само за лика, но и да бъдат като нея", смята хирургът.

Текст: Woman.bg