Кафето, без което мнозина не могат да започнат деня си, ще залегне в основата на следващата задача на хоби-готвачите в епизода на MasterChef утре вечер по bTV.

Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев ще предизвикат участниците в третия сезон на предаването да сервират изискано ястие с вкуса на ободряващата напитка, а за приготвянето му те ще имат на разположение един час.

Гладиаторите ще бъдат разединени в стремежа си за оригиналност и опасението от рискови ходове, някои ще изпробват напълно нови рецепти, други ще заложат на интуиция и усет.

Победителят в кутията на MasterChef ще избере с продукти от кой край на света ще готвят конкурентите му в средващото предизвикателство. Журито ще му предложи кошници от Азия (змиорка, лайм, катсубуши, черен сусам, оризово вино, черен ориз, джинджифил и свинско), Южна Америка (патешко, кафе, шоколад, банани, манго, боб, чушки, скариди и царевица) или Европа (петле, краве сирене, гъби, цвекло, синьо сирене, аспержи, миди Сен Жак, ябълки, полента и ориз Ерборио). Триумфиралият участник ще има правото и да спаси петима души, които от своя страна ще могат да вземат по един продукт от кошниците на останалите.

Дуелът на честта в елиминациите ще тества възможността на двама кулинари да приготвят шест различни ястия от един и същи продукт в рамките на 60 минути, а във фокус и на двете стратегии ще попадне червеното цвекло. Стрес и пълен хаос ще изнервят конкурентите до краен предел. Как ще се представят хоби-готвачите с поставените им задачи и каква ще е цената на победата, зрителите ще могат да проследят в понеделник от 21ч.