Клоуи е една от най-предпочитаните звезди за фотосесии.

Младата американка е една от най-перспективните актриси на своето поколение.

Клоуи Грейс Морец е една от най-актуалните и горещи екранни звезди под 25-годишна възраст, тя притежава сексуална харизма, емоционален диапазон и огромно бъдеще в развлекателната индустрия. Може да я гледате тези дни по кината в колежанската комедия “Да разлаем съседите 2”. Но новата голяма роля на Клоуи е в проекта “Малката русалка”, където тя ще се превъплъти в приказната героиня на Ханс Кристиян Андерсен.

Клои се ражда в Атланта в силно християнско семейство на медицинска сестра и пластичен хирург. Тя има четирима браята, а в жилите на фамилията тече немска, английска и шотландсса кръв.

Още като малка Морец се премества заедно с родителите си в Ню Йорк и започва да преследва актьорска и моделска кариера.
Актьорският дебют на Клоуи Морец е през 2004 г., когато участва в два епизода на американския сериал “Закрилникът”. През 2005 г. прави дебюта си във филм Heart of the Beholder. Също през 2005 г. след участието си във филма “Ужасът в Амитивил” тя получава и първата си номинация - за наградата “Млад актьор”.

След “Амитивил” Клоуи взема участие в различни телевизионни сериали, както и малка роля във филма “Агент XXL 2” . Сред най-известните є телевизионни роли са тези на Кики Джордж в сериала “Мръсни секси пари” и Шери Малтби в “Отчаяни съпруги”.
Тя също така озвучава персонаж на име Дарби в американската версия на анимацията “Моите приятели Тигър и Пух” и взема участие във филма от 2008 г. The Poker House.

През 2010 г. Клоуи участва във комиксовия екшън Kickass и се превръща в звезда и любимка на младежката публика. Две години по-късно Мартин Скорсезе й дава роля в своя приказен филм “Изобретението на Хюго”.
Оттогава офертите към нея за моделски и филмови изяви не са спирали. Тя е определяна като най-перспективната актриса на своето поколение. А “Малката русалка” може да нейният най-голям момент досег