Броят на актьорите в Холивуд, които се обявиха в защита на природен парк „Пирин“, нараства. Ден, след като носителят на „Оскар“ Джаред Лето призова феновете си от официалната си лична страница в „Туитър” да се включат в международната кампания за защита на природен парк „Пирин“ в България, примерът му бе последван и от холивудската звезда – Леонардо ди Каприо посредством неговата фондация.

Това се случи, след като в „Туитър” от фондацията „DiCaprio” публикуваха съобщение в подкрепа на кампанията на Фонда за дивата природа. Постът на Лето препраща към страница, която автоматично генерира писмо към българския минiстър-председател. В него актьорът отправя апел към Бойко Борисов да прекрати новия план за управление на парка със следните думи: "Г-н Бойко Борисов, моля защитете Национален парк "Пирин" от отвратителната сеч + инфраструктурата за ски". В края на молбата си Джаред поставя три събрани като за молба длани.

Припомняме, че темата е доста наболяла през последните седмици насам заради многобройните протести както от страна на еколози, които са срещу изграждането на втори лифт в Банско, така и от страна на жителите в района, които настояват за развитие на туризма и запазване на околната среда непокътната от строителни дейности.

Инициативата има за цел да изпрати сигнал към премиера Борисов за опасностите от разширяването на ски зоната в зимния ни курорт.

Текст: Woman.bg