Този вторник Видин се озова под светлините на прожекторите заради скандален кючек в кметството на града, изпълнен от деца под музиката на Азис. Родителите и гражданите не скриха възмущението си.

Хореографът на скандалното изпълнение Методи Филчев се опита да защити решението си края на детската програма да приключи с песен на Азис. Музикантът заяви, че за него това е начин да интегрират малцинствата, а и децата харесвали песента на изпълнителя, пише kliuki.bg.

Освен това Филчев заяви, че Азис е ''световна величина'' ''Ако бяха играли на мелодия на Софи Маринова, която ще представя България на Евровизия, тогава какво щяхте да кажете?'', опита се да аргументира избора си Методи Филчев. Певицата обаче ще представя страната ни на международен музикален конкурс, а не пее на детско тържество по случай 8 март.

Независимо че децата са ученици от основното училище ''Софроний Врачански'', което се намира в ромския квартал ''Нов път'' във Видин, реакцията на обществото срещу чалга музиката в изпълнението им продължава да е негативна. Родителите са възмутени не толкова от избора на изпълнител, колкото от жанра, в който той се изявява. Открай време този тип музика се определя като ''кръчмарска'' и мястото й определено не е в училище.

Въпреки че клипът е повече от скандален вероятно обществото все пак ще има полза от него. След първоначалния афект родители и учители най-после се заинтересуваха какво пеят децата в училище, както и на какво ги учат. Министърът на образованието вече разпореди проверка на съдържанието на музикалното обучение заради скандала.