Музикантите от култовата британска група Hot Chocolate идват в България за концерт в столицата на 28 февруари.

Концертът в клуб Night Flight ще премине под надслов CLASSICS DISCO&FUNKY HITS, като преди британците на сцената ще се качи обявеният за най-добър ретро DJ в България - Marti G и други български изпълнители, които не се споменават.

Hot Chocolate се появяват на музикалната сцена, както и в класациите, през 70-те години и в своята дългогодишна кариера оставят в историята на музиката поредица страхотни хитове, включващи заглавията “You Sexy Thing”, “Every 1’s a Winner”, “It Started With a Kiss”, “So You Win Again”. През 70-те години те са единствената група, която ежегодно разбива британските музикални класации със своите парчета - общо 25 хит сингъла в топ 40 на Великобритания.

Групата се сформира през 1968 – 1969г. Лейбълът на Бийтълс – Apple, сключва договор с тях след успешния им реге кавър на песента на Джон Ленън “Give Peace A Chance”, който самият той много харесва.

През 1970г. те за пръв път застават на предни позиции в класациите във Великобритания с парчето “Love Is Life”, последвано от многобройни хитове, влезли в топ 10 на британските чартове. Комбинацията от таланти на даровитите музиканти се оказва изключително успешна и в следващите години те показват изключителна продуктивност в своята музикална кариера.

В края на 80-те години, Hot Chocolate превземат и германските музикални класации. Песента “Never Pretend”, написана от Харви Хинсли - китаристът на бандата, дълго време не напуска челните им места.

През следващите години групата доказва, че е една истинска машна за хитове. Следват редица турнета, както и участия на престижни сцени. Hot Chocolate взимат участие на кралското сватбено парти на прицеса Даяна и принц Чарлз в Бъкингамския дворец, както и на премиерата на филма “Титаник”.