По повод Световната седмица на кърменето специалистът и автор на книгата „Всичко за кърменето” – Христина Янева – Хедра, ще представи своята книга в четири български града. В периода 27 юли – 6 август Янева ще разкаже повече за естествения процес на кърмене в Бургас, Стара Загора, Плевен, Варна и Пловдив!

От 1 до 7 август за 26-а поредна година ще бъде отбелязана глобалната инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, известна като Световна седмица на кърменето. По повод мащабното събитие сертифицираният консултант по кърмене Христина Янева-Хедра ще представи книгата си „Всичко за кърменето” в градовете Стара Загора, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен между 27 юли и 6 август.

В ценното за всяка бъдеща майка издание Янева хвърля светлина по въпроси като какво дава кърменето на бебето и на майката, как бременността подготвя тялото за кърменето, какво се прави, ако в началото процесът не се случва по обичайния начин (напр. при цезарово сечение или раздяла на майката с бебето), достатъчна ли е коластрата, колко мляко е нужно на детето, как родилката да се справи с често срещани трудности като проблеми със зърната, прекомерно наддаване на бебето и др. Янева разяснява и повече за различните пози на кърмене, както и за анатомията на засукването. 

Христина Янева-Хедра е сертифициран от международния борд консултант по кърмене, съосновател и член на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, майка на две деца и създател на блога „Кърменето като начин на живот”. Съпътстващ лектор и преподавател е на обученията за медицински лица и доброволни консултанти по кърмене, организирани от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, както и на други мероприятия, насочени към децата. Между всичко това, Христина Янева намира време и да пише – съавтор и консултант е на множество публикации за кърмене към различни списания, онлайн медии и материали по темата, издавани от неправителствени и други организации.

Книгата „Всичко за кърменето” излезе с логото на издателство „Сиела” в края на месец май и мигновено влезе в класациите за най-продавани книги. Официалната премиера бе месец по-късно в София. Сега Янева ще презентира изданието в още пет града в страната:

27 юли (петък), 10:30 часа, книжарница „Сиела” в мол „Галерия”в Бургас
27 юли (петък), 18:00 часа, регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора
28 юли (събота), 20:00 часа, Алея на книгата-Варна (Литературен кът)
4 август (събота), 11:00 часа, ДКЦ „Авис Медика” в Плевен
6 август (понеделник), 18:30 ч., Книжарница „Сиела”, мол „Пловдив” в Пловдив