Днес, 8 юли, е премиерата на дебютния сингъл на Християна Лоизу - “Phoenix”.

Песента е по музика на екип от чуждестранни композитори - AndyLove, SarahWest, както иJoacimPerssonи Sebastian Arman – съавтори и на успешно представилата се на Евровизия 2016 песен на Поли Генова. Саунд дизайнът на “Phoenix” е на шведския хитмейкър и музикален продуцент Ollipop, който стои зад „Стъпка напред“ на Михаела Маринова и „Избран“ на Невена Пейкова.

„С продуцентите ми решихме да запиша “Phoenix” на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България“, споделя Християна. Родена в Кипър, тя учи поп и оперна вокална техника в гр. Ларнака, но избира България за втори дом и НМА „Проф. Панчо Владигеров“, за да се усъвършенства в класическото пеене.

Следва специализация в Лийдс, Великобритания, където Християна усвоява изкуството на мюзикъла, а броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на X Factor. Покорява българската публика от самото начало на формата с безкомпромисните си вокални изпълнения, които й осигуряват победата и договор с „Вирджиния Рекърдс“.

Видеото на “Phoenix“ е на режисьора Васил Стефанов, който пресъздава с много въображение и деликатност идеята на песента - красиви образи, пейзажи погледнати с око на птица и загатване на невидимата нишка между човека и собствената му сила да надмогва трудностите и да се издига над тях.

„Работата с целияекип по записите на “Phoenix” и снимките на видеотобешеприключение, закоетовсекиартистможе да мечтае. Този проект и всичко, което ми се случва заради X Factor, е сбъдната мечта за мен“, казва Христиана.

Визиите на Християна в клипа на “Phoenix” са дело на гримьора и коафьор Слав и стилиста Силвия Маркова, която избира за проекта H&M, Junona Fashion House, Muse Shop и Little Ida’s Flowers.