Само две седмици преди финала петимата финалисти на X Factor се изправиха пред ново предизвикателство с помощта на една баладична и една забавна песен. Нощта на комедията и трагедията представи в нова светлина Християна, Стивън, Дарина, Кристиан и A.V.A.

Въпреки сериозни здравословни проблеми Християна Лоизу направи заразително изпълнение на парчето на The Pussycat Dolls – Sway, в темпераментен кубински стил. „Бях готов Християна дори и да не участва в днешното шоу и бях притеснен през цялото време. Справи се страхотно с изпълнението и хореографията”, коментира Магърдич Халваджиян след успешното излизане на сцената, което достигна кулминация с песен от мюзикъла „Котките”.

Кристиан Костов на свой ред направи едно от най-завладяващите си изпълнения с I See Fire на Ед Шийран. Стивън Ачикор премери сили с песен на една от най-популярните поп изпълнителки в света – Кристина Агилера и песента Hurt. „Парчето се оказа по-голямо от теб”, бяха думите на Люси, която наред със Саня и Криско отчете трудностите по време на изпълнението.

„Трябва да продължа напред, да дам най-доброто от мен, Вики, Ева-Мария и Анджи”, заяви последното момиче от отбора на момичетата – Дарина, преди изпълнението на хита на Мегън Трейнър All About The Bass, създавайки настроение сред дъжд от шарени чадъри. Малко по-късно Стивън показа отново големите си вокални и артистични възможности с взривяващ финал, много енергия и динамика на сцената.

Елиминациите в X Factor са днес от 20.00 ч. по Нова.

Сн. X factor