„Трябва да започнем повече да мислим, вместо да говорим глупости и да ползваме световния клюкарник за низши цели. Всеки комплексиран мъж и всяка незадоволена жена ползва Фейсбук, за да мрази и ненавижда някой“, казва актьорът Христо Мутафчиев в откровено интервю за в. „Монитор“, което предстои да излезе.

Преди години председателят на Съюза на артистите имал регистрация, но след това прекратил присъствието си в социалната мрежа.

„Нямам нужда да се мърся.Предпочитам да запазя хигиена на очите си, ако може и на слуха си, и изчезнах от това пространство. Не искам негативизъм, когато сутринта съм зареден позитивно и съм готов за битки“, казва Мутафчиев.

Според човека, изиграл Стефан Стамболов в представлението на Маргарита Младенова

„Духът на поета“, голяма част от актьорите са превърнали профилите си в социалната мрежа във филиал на жълтата преса. „Толкова пъти колегите – някои известни, други – не толкова, се дразнят на жълтата преса, която непрекъснато ни навира в л..ната с измислици и простотии. Възмущаваме се, а в същото време превръщаме собствените си страници в жълти вестници. Това не го разбирам! Фейсбук не е пространство за добри хора“, смята Христо Мутафчиев.

Пред в. „Монитор“ той не скри и болката си, че мнозина от колегите му не разбират нуждата от съществуването на социален и здравен фонд към Съюза на артистите.

„Сега, покрай церемонията по раздаването на „Икарите“ ми се обаждат да искат безплатни билети. Казвам им, че трябва да отделят по 10 лева, които ще отидат в помощ на техни болни колеги. Отвръщат ми: Социален фонд ли? Това е изтъркана тема“. Как да приема подобно нещо?“, реторично пита звездата на българския театър и кино.