Христо Мутафчиев е отново във форма. Това видяха всички гости на представянето на новия тв сериал “Под прикритие” - продукция на БНТ и СИА (“Стъклен дом”).

След броени дни Христо започва снимки. Това ще бъде първият му професионален ангажимент след дълго лечение. Мутафчиев все още се възстановява от инсулта, който претърпя в края на октомври м.г. на снимачната площадка на филма “Миграцията на паламуда”.

“Под прикритие” ще бъде криминална драма с романтични изстрели”, обяви продуцентът и режисьор Димитър Митовски (“Мисия Лондон”). “Те да се занимават с криминалната драма, на мен да оставят романтиката”, оповести щастливият Христо и в свой стил взе думата. “Някой да го прекъсне”, пошегува се по някое време Митовски. Историите във филма са по истински събития от последните години у нас.

Завършилият преди 4 г. НАТФИЗ Ивайло Захариев - новото откритие на продуцента, ще играе полицай под прикритие. Живеещият в Париж актьор Михаил Билалов става бос на престъпна групировка. Неговата дясна ръка ще бъде Захари Бахаров. Моделът Ирена Милянкова пък ще влезе в образа на задължителната за жанра красавица. “Захари е лошият, Ивайло - добрият, а тя е красивата”, обобщи Митовски. 12-те епизода от първия сезон на “Под прикритие” ще бъдат излъчени вероятно през април.

- Христо, не е ли рисковано толкова скоро да влизате в ритъм на снимачната площадка?

- Не, аз така си живея.

- Какво ви казаха лекарите, като чуха, че ще снимате?

- “Ти си знаеш”.

- И това стига ли ви?


- Стига ми. Мисля, че най-доброто възстановяване е да вляза с 300 км/ч в предишния живот.

- Какво казват близките ви по въпроса?

- Жена ми се притеснява, но какво да направя... Не мога да легна вкъщи.

- Неотдавна обещахте, че ще я карате по-кротко.


- Ами! Значи съм излъгал тогава! Просто трябва да си следя здравето, нищо повече. Това не е риск, а част от моя живот, част от моята енергия. Да работя - това е моят живот. Не мога да го спра. Спра ли го, значи да легна вкъщи. Легна ли, аз съм се отпуснал и нищо няма да стане от мен повече.

- Защо приехте предложението на Митовски за сериала?


- Защото първо ще снимам с приятели, второ - работил съм с тези хора и знам, че са абсолютни професионалисти и с каквото се захванат, го довършват докрай по възможно най-добрия начин. И трето - в момента имам необходимост точно от тази работа.

- Какъв ще бъде режимът ви на снимки?

- Снимките ще бъдат съобразени с моя режим, с рехабилитациите, които ще ми се правят, и с всичко останало, необходимо за моето пълно възстановяване. Защото аз ще се възстановя 100 процента.

- С какво ви промени това голямо премеждие?

- Отслабнал съм.

- Изглеждате много добре.


- Значи нищо не се е променило. Няма да се откажа от нищо, което съм правил досега. Ще изживявам колкото може повече щастливи мигове в живота си. Защото разбрах, че можеше и да ме няма. Най-важното е, че се възстановявам. А работата по сериала ще ми помогне.

- От филма “Миграцията на паламуда”, който снимахте преди инцидента, останаха незаснети сцени...


- Трябва да го довърша. Жалко, че забавих толкова много хора и трябваше да ме чакат. Имам да доснимам един малък епизод. Много държа на него, защото е много важен за целия филм. Казах на режисьора Людмил Тодоров, че април месец ще го заснемем. Искам да ви кажа, че филмът ще стане страхотен. Със Стефан Вълдобрев там играем много различни роли от това, което сме правили досега. А сценарият ми е много на сърце.

- Кога Митовски ви предложи ролята в “Под прикритие”?


- С Митовски бяхме говорили за сериала още преди да се случи това с мен. Наскоро ми се обадиха пак, после се срещнахме. Като ме видяха, казаха: “Ааа, ти си можел, бе! Значи, да не те мислим”.

Източник: в. "Труд"