Популярният столичен бохем Христо Сираков е от мъжете, които нe могат да се оплачат от липса на женско внимание. Той е ценител на женската красота и фен на нощния живот.

Не случайно беше поканен да журира в провелия се преди дни конкурс „Мис България". Наред с тези си изяви известният с прякора си Ицо Стоте манекенки бизнесмен се захвана с поредното си начинание. Този път отвори ресторант досущ като този на Флавио Бриаторе в Монте Карло.

- Г-н Сираков, тези дни бяхте в журито на „Мис България". Като виден ценител на женската красота, как изглежда най-красивата българка във вашите очи?

- Най-красивата българка трябва да е красива не само на външен вид, но и по душа, както и в отношенията, в облеклото си и в един куп работи.

- Твърде тривиално звучи. В днешно време красотата не е ли по-скоро обект на материалното?

- Който гледа материалното, значи не заслужава да получава всичките тези красиви неща от живота, които са извън материалното. Това е едно разногласие с живота. Този, който се отнася към дохода, към жизненото равнище, значи е изпуснал 80% от живота си. Всички други неща са много по-ценни.

- Имате поглед и към плеймейтките. Каква е разликата между двата конкурса?

- Огромна е разликата. Плеймейтките все пак имат големи гърди, а носителките на титлата „Мис България" нямат никакви.

- В този ред на мисли коя от двете бихте избрали за ваша половинка?

- Естествено, че тази, която има гърди. Не че подценявам другия тип жени, но въпрос на предпочитания.

*Мис България 2015 Марина Войкова и Христо Сираков, Сн.: Булфото

- Тези дни открихте ресторант. Това е поредното ви бизнес начинание, как го решихте?

- Както всички хубави проекти, и този се роди на маса. В една градина, на едно барбекю. Бяхме с един мой приятел и бизнес партньор. Така както си пиехме, си казахме: „Защо пък да не си имаме наш си ресторант!" След това като всички неща, решени на маса, трябваше да се изпълни. Получи се едно прекрасно място за веселие, почивка и хранене.

- Името му звучи италианско - Twiga. Да не би да е верига или може би идва от световноизвестната манекенка Туиги?

- Така се казва ресторантът на моя приятел Флавио Бриаторе в Монте Карло. Видяхме се преди време и му казах, че искам да направя такова заведение и в България. Той ми вика: „Прави каквото искаш!" Вариантът му в София е побългарен. Българинът не е свикнал на много неща, но обича да има това, което е видял в чужбина. Италианският ми готвач се е хванал за главата от клиентите ни. Хем искат италианска кухня, хем намират кусури.

- Какво се случи с един от другите ви бизнеси - този с дрехи?

- Бизнесът с дрехи не е кой знае какъв, но върви. Все още държа магазина за дрехи.

- Като човек, който е предприемал всякакви бизнес начинания, какво е успешно да се върти в България?

- Успешното да се прави в България е да имаш акъл, да си на точното място и в точното време. Също така да си честен, коректен и да не лъжеш. От тука натам започват да ти идват успехите.

Христо Сираков на откриването на ресторанта си с участнички в конкурса "Мис България", Сн.: Булфото

- Гледате ли повторенията на „Милионер търси жена"? Как се виждате в това риалити две години след като проведохте кастинга?

- Гледам по абсолютно същия начин на тази изява както и преди. Не съжалявам за нищо от живота си, което съм направил съзнателно, разбира се. Това беше едно мое забавление. Опитвам се да го правя почти всяка година под различна форма. Ако ме питате дали бих участвал отново в такова нещо - не, не бих го направил. Всеки си има период от живота, когато му идва такъв момент, в който да направи една такава глупост.

- Т.е. до известна степен съжалявате, че сте участвали?

- Няма защо да съжалявам, аз не съм направил нищо лошо.

- Намери ли се идеалната половинка за вас, с която да улегнете?

- Идеалната жена е нещо много сложно. По-принцип идеализирането на всички неща в света е грешка. Трябва да се задоволяваме с основните качества, като ги има тях, за останалото се правят компромиси.

- Как гледате на „ВИП Брадър" и бихте ли предприели една такава ваша глупост?

- Може да го разберете по това дали съм участвал. Не мога да отрека, че съм канен много пъти, но след като видяха, че не се съгласявам, вече се отказаха да ми предлагат. Продуцентите на това шоу са ми много добри приятели, но това си е техен бизнес, в който не искам да участвам. Не е моето амплоа да влизам в подобни риалити формати. Аз сам си избирам къде да ходя, на кое парти да отида, в кое шоу да участвам, на кого да давам интервю и така. Не може навсякъде, където те извикат, да отиваш. Видите ли ме да вляза във „ВИП Брадър", значи нещо съм мръднал - веднага се обадете в психиатрията.

- Синът ви Кристиан е одрал кожата ви. Как виждате неговото бъдеще?

- Синът ми трябва да бъде честен човек, със собствен морал и възгледи. Да има собствен характер и да се съобразява с общоприетите норми в обществото, които да ги прилага. Уча го на тези неща.

- Какви са интересите му?

- Като всички млади момчета се вълнува от глупости. От коли, телефончета, но това е нормално, днес технологиите са водещи в ежедневието ни. Не е както преди 20-30 години. Колкото и да не го искаме и да не го приемаме, това е бъдещето на нашите деца. То е съвсем различно от нашето настояще.

- Много от връстниците му искат да стават футболисти. Кристиан какъв иска да е като порасне?

- Не иска да става футболист. Обикновено като го попитат какъв иска да стане, той отговаря, че иска да е като баща си. Но в крайна сметка не му е много ясно какво точно.

- Може би иска да е бизнесмен?

- Да си бизнесмен е много модерно и обширно понятие в днешно време. И да продаваш краставици и домати на пазара, пак се води, че упражняваш малък бизнес. Затова е малко изтъркано като определение. Ако синът ми стане предприемач, трябва да е с акъла си. Трябва да бъде винаги адекватен на всички ситуации, да преценява как да реагира правилно. Оттам нататък пари се изкарват лесно.

- Как поделяте грижите за сина си с майка му Ирен Онтева? Преди години вие спечелихте правата върху детето. При вас ли е повечето време?

- През седмицата е с майка си, а всеки уикенд е с мен. Непрекъснато поддържам контакт и с учителките му, пращам го на частни уроци, следя обучението му отблизо. Той се учи в едно доста сериозно училище, в което се изисква много от него.

*Ирен Онтева и Христо Сираков, Сн.: Булфото

- Все още ви питат за Зара, с която имахте доста сериозна връзка. Съжалявате ли за това, че се разделихте?

- Аз май ви казах, че за нищо не съжалявам?! Животът се живее с бъдещето. Поради тази причина няма как да се връщам в миналото си. Вчерашният ден си е отишъл, затова гледам днешния и утрешния. За какво трябва да съжалявам за нещо, което е било хубаво и е свършило след това? Кой знае колко още хубави неща ми предстоят. Затова не трябва да се връщаш назад никога и да си мислиш колко е било лошо. Това е признак на пенсионерство.

- Разделят те и с последната ти дама - интериорния дизайнер Петя?

- С всичките ми приятелки съм в добри отношения. Нямам дрязги с никого. Моите отношения с хората - независимо дали са жени или мъже, са изключително приятни и коректни, даже прекалено точни.

- Значи потвърждавате, че не сте с нея вече?

- Нищо не искам да потвърждавам. Ако днес ви кажа нещо и утре се случи друго, какво ще стане? Ако утре се съберем, ще станем за смях. Не можеш да даваш такива категорични констатация. За днешния ден може, но за утрешния не се знае какво ще е. Това е хубавото на живота, че утрешният ден може да е най-хубавият ти.

- Какъв филм е вашият живот?

- Моят живот е трагикомедия с елементи на драма и много екшън.

*Христо Сираков, Сн.: Булфото

Заглавна сн. Булфото