Актьорът Христо Живков бе подложен на кръстосан разпит от съквартирантите си във „Вип брадър” за работата си по „Страстите Христови”.

В скандалния библейски епос той играе Йоан Богослов. Под натиска на Жоро Торнев, който изрази възхищението си от Мел Гибсън като режисьор, Живков сподели:

„Изключителен е, много рядък човек. Фундаменталното в работата му е начина, по който въздейства на актъорите. Той или им обяснява нещо конкретно и кратко, или не казва нищо. На мен, например, на три пъти ми каза, че Йоан е бил поставян в казан с врящо олио, за да бъде тествана вярата му. Че кожата му е била незасегната от мъчението. Вижда те, че си отнесен, и моментално се опитва да те вдигне! Виждаш го, че си стои зад монитора вглъбен, но забелязва абсолютно всичко в теб”, сподели Христо.

В началото на лятото той се включи и в представлението „Магна Греция-митът за произхода”, чиито режисьор в Емир Кустурица. Древногръцкия сюжет се вихри на сцената на амфитеатър в Сенизе, Южна Италия, а образът на Христо въздейства от мултимедия, която се прожектира върху вода.