Нова изложба провокира във варненската галерия "Буларт".

"Приказки за любовта" са обекти и инсталации, проект на живеещия дълги години в чужбина Светлозар Симеонов - Симон.

От 2003 започва да събира лични истории, по които създава творби, повечето от които са под формата на малки обекти и инсталации и разказват случки от неговия личен живот, и от този на близки и приятели.

За този проект френския поет Жером Бирлинг пише, че става въпрос за „съвременни психоактивни икони, в един екзистенциален свят от ново поколение.”

Проектът в галерия Буларт, наречен „Приказки за любовта” включва четири истории, „разказани” със средствата на обекта, фотографията и инсталацията.

Всяка история е превърната в кутия, в чието съдържание присъства и обект от историята.

Историите имат свой QR код и всеки посетител може чрез него да я разгледа в интернет и дори да пренапише края, според своята гледна точка.

Изложбата е първо самостоятелно представяне на автора в родния му град, проектът е част от програма „Старт” на фондация „Рая Георгиева”, която подкрепя дебютни проекти.

Светлозар Симеонов - Симон (1974, Варна ) е възпитаник на варненската френска езикова гимназия. Изучава история на изкуството, визуални изкуства и нови медии в университета Марк Блох, в Страсбург, Франция. От края на 90-те години живее и работи в Страсбург, Франция.

Снимки: Bulphoto