Момичетата от група HYPNOTIC изпратиха опровержително писмо до медиите, в което заявяват позицията си относно всички жълти спекулации около името на групата.

Вижте го:

Въпреки изключителното нежелание на HYPNOTIC да участва в жълтите спекулации около граденото от нас в последните седем години име, сме въвлечени в ситуация, от която сме длъжни да излезем честно и достойно. От лятото струнната ни група се състои от трима членове – Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола). След напускането на четвъртия член, поради нейното нежелание да участва в новите ни проекти, ние продължаваме със своята музикална дейност.

Както във всички отношения – било то лични, международни или делови – често пътищата на хората се разделят и разбира се, винаги има сериозни и необратими причини това да се случи. Пишем това писмо с дълбоко огорчение, че съвсем безскрупулно, хора, които сме уважавали и мислели за професионалисти, използват казването на неистини и търсенето на дивиденти от чужд труд, за своя лична изгода. Обръщаме се към медиите, към нашите почитатели, партньори и колеги, за да изясним фактите около спекулациите за съществуването на HYPNOTIC.

От 2007 г. HYPNOTIC е вписана в регистъра на наименованията на артистични групи под номер 293 към Министерството на културата и се представлява от Мария Новева, която е упълномощена от останалите членове да дава разрешения за използване на изпълненията на артистична група Хипнотик. Изпълняваме изцяло наша музика, за която държим изключителните права и никой друг освен Хипнотик, няма правата за използване на нашите звукозапси.

Актуалният състав на HYPNOTIC e надлежно отразен в Регистъра по чл. 38 от ЗАПСП на наименованията на артистичните групи към Министерството на културата и към днешна дата включва Мария, Бистра и Марина. Що се отнася до слуховете за „забрана” на наименованието “Хипнотик” от Министерството на културата - такава процедура не съществува. Съгласно чл. 83, ал. 5 от ЗАПСП споровете с подобен характер не се разглеждат от административен орган, какъвто е министерството.

Знаем, че с това писмо не можем да спрем нито клюките, нито лошите езици, но в крайна сметка живеем в един прозрачен свят на комуникации и вярваме, че имидж, граден върху любов към музиката и професионализъм в изпълнението, e пътят на истинския артист.

С това се надяваме да сложим край на всички спекулации относно името и музиката на HYPNOTIC. Вдъхновени от красивото звучене на класиката, ние продължаваме своята работа в разпознаваемия за нас кросоувър стил, защото за нас само музиката има значение.

24. 11. 2014
Мария, Марина и Бистра
HYPNOTIC