Британската звезда Хю Грант приключи с новия си филм „Флорънс Фостър Дженкинс” и си направи равносметка за кариерата си досега.

Той чистосърдечно си призна, че парите винаги са били основната движеща сила за изборите, които е правил като актьор, съобщава „Индипендънт”.

„Хората, които ме искаха, бяха винаги хората с парите, не толкова важните режисьори”, сподели той пред „Ню Йорк Дейли Нюз”,

„Така че предполагам, ако съм имал някакъв успех, измерим, това е колко пари съм направил от всеки филм. Никога не съм бил в този цял друг свят, в който актьорите се вълнуват от награди”, добави той.

Въпреки това актьорът, който е носител на „Златен глобус”, може да се окаже в списъка за наградите „Оскар” през следващата година, заради филма „Флорънс Фостър Дженкинс”, в който компания му прави рекордьорката по печелене на статуетките Мерил Стрийп.

Грант, обаче, го раздава „над нещата” и твърди, че вече почти се е пенсионирал. „Занимавам се с други неща, особено с политиката във Великобритания, оставих шоубизнеса зад гърба си”, посочи той. „Вече никога няма да седя и да се потя и притеснявам за кариерата си”.

Истината е, че Грант влиза в света на актьорството почти случайно, когато като аматьор е бил забелязан от влиятелен агент. „Мислех и наистина щях да правят това само за година-две и след това да мина на друго ниво, така че казах на агента: „Добре, ще го правя една година. И една година се превърна в 35, най-вече защото в тези първи роли бях много по-зле, отколкото си представях. И си помислих, че трябва да направя още нещо, за да покажа на приятелите и близките си, че не съм толкова лош. И това е, което ме тикаше 35 години”, обясни актьорът.