Британският актьор Хю Грант сподели, че "до голяма степен е приключил с актьорската кариера", съобщават британски медии.

51-годишният актьор не се снима в много филмови проекти напоследък и казва, че вече не му харесва да се появява пред камерата.

"До голяма степен съм приключил. Понякога нещо гъделичка фантазията ми, но като цяло съм добре. Вече не съм толкова запален по актьорството. Не работя много, но ми харесва приятелството с хората, с които съм работил. Вече не обичам да заставам пред камерата", разкри Грант.

Британският актьор казва, че опитва да дава реалистични съвети на хора, които го питат за актьорската професия.

"Много мои братовчеди и приятели ме питат за съвети, като казват, че искат да станат актьори. Това е странна болест, от която някои хора се разболяват. Понякога те са невероятно талантливи, а друг път нямат никакъв талант и не зная какво да кажа на тях или на родителите им", споделя актьорът пред британското издание на сп. "ОК!".

"Най-тъжното нещо на света е да виждаш хора в края на 30-те или 40-те години, които продължават да се стремят да изиграят морков в телевизионна реклама", допълва той.