Тризначките от Благоевград, популярни из цяла България като триглавата змия с имена Вяра, Надежда и Любов здраво го закършиха.

Благоевградския клон на банка “БНП – Париба” заведе дело срещу Любов Станчева, която стана победител в “Биг Брадър – 2007” и спечели 200 000 лева по Закона за задълженията и договорите за просрочване на потребителски кредит.

През декември 2013 година банката дала потребителски кредит в размер на 1248 лв, която Любов следвало да върне на 24 месечни вноски по 85 лева.

Тя преустановила плащането на 20 март 2014 година и получила покана за доброволно погасяване на кредита, която била изпратена по куриер. След като и това дело не дало резултат банката завела дело и претендира за 2004 лева, към която сума влизат лихви за забава.

Искът е депозиран от юристконсулта на банката Даниела Вълчева, а делото е насрочено след броени дни. По навик и ишцата - тризначка отрича всичко и пише в отговор до банката, че не е вярно, без да се замисли, че навсякъде в договора е поставяла подписа си.

Това е третото дело, срещу набедените за ВИП-персони три сестри, което се води срещу тях в Благоевградския районен съд. Припомняме, че продуцентът на "Биг брадър" Никола Тупарев заведе дело срещу тях, след като беше наклеветен в телевизионно предаване,че им "пращал женени мъже и искал да ги прати като проститутки в Лондон и, че той ги бил поръчал и за Монако".

Той заведе 1 гражданско дело срещу 3-главата змия - за увреждане, по член 45 от Закона за задълженията и договорите. Като обезщетение за преживените негативни емоции и психологически стрес той претендира за 20 000 лева.

Тризначките поискаха от съда да им бъде назначен служебен адвокат, защото нямали средства да си наемат свой защитник. Съдия Таня Маркова, която води делото поиска справка за доходите, имущественото и въобще за материалното състояние на 30-годишните три сестри, за да прецени дали се нуждаят от служебен адвокат.

Вече е насрочена датата за първото заседание по гражданското дело, което заведе благоевградският лихвар Венцислав Шалявски срещу Надежда Станчева. Той заведе иск срещу нея по Закона за задълженията и договорите заради сумата от 2650 лева, представляващи главница по договор за заем, която двамата сключили на 27 април тази година. Тогава той и дал заем от 2900 лева с уговорката да го върне в едномесечен срок. На 1 юни Надежда му върнала 250 лева, а 2650 останали непогасени без големите лихви.