Фолк певецът Фики е паркирал луксозния си автомобил "Шевролет" на място за инвалиди, алармираха потресени граждани.

Посетители на известен столичен мол са се шокирали от гледката в събота вечерта и са запечатали на снимка спирането, в което няма капка морал и е нарушение на закона, пише "България Днес".

От няколко години синът на Тони Стораро се фука с жълт "Шевролет", който е от модела Camaro Transformers edition. Возилото, което е подарък от популярния му баща, е изключително рядко и беше специално поръчано за 18-ия рожден ден на Фики.

През уикенда лъскавият автомобил е стоял на място на паркинга в мола, което е предназначено за хора с увреждания и трудна подвижност.

"Постоянно се шегуват с Фики, че има здраво тяло, но краченцата му са слаби. Това обаче не означава, че е инвалид и не може да ходи. По участия е доста енергичен и не му личи да има затруднения с вървенето", коментира Илиян Димитров, който е видял безумно паркираната кола.



"Като се замисля, на неговата възраст аз вече имах семейство и животът ми беше съвсем различен. Не разполагах с възможности и всичко беше много по-сложно. Щастлив съм, че сега мога да осигуря комфорт на семейството си. Реших, че това е подходящо, тъй като той вече навлиза в една по-различна възраст. Вече е голям човек. Убеден съм, че ще бъде внимателен шофьор и ще спазва правилата за движение по пътищата", заяви Тони Стораро малко след като зарадва сина си със скъпарския подарък.

"Това е най-страхотният подарък, който можех да получа! Дори не си бях мечтал за такава кола! Голям фен съм на автомобилите и се радвам, че ще мога да карам уникален модел, единствен по рода си в България!", не скри радостта си Фики.



След неправилното паркиране се появиха съмнения дали младият певец наистина стриктно спазва правилата за движение по пътищата.

"Тревожното е, че спирането на места за инвалиди започва да се превръща в порочна практика и все по-често могат да бъдат видени тузарски автомобили на тези места. В моловете редовно има скъпи коли, които биват оставяни от собствениците си върху специалните сини зони", каза още свидетелят Димитров.

Миналата година отново имаше полемика за това дали Фики е съвестен на пътя, след като в публичното пространство се появи клипче, докато той шофира. Фолк певецът отново е зад волана на жълтия "Шевролет", докато негов приятел го снима с телефон. Във видеото се вижда как изпълнителят ускорява бързо в градски условия, но все пак съвестно намалява на пешеходните пътеки и дори пропуска преминаващо момиче. Фики обаче се разсейва, като показва мускули пред камерата, вместо съсредоточено да гледа какво се случва на улицата пред него.



А шофирането на подобно возило не е детска игра. Мощният автомобил е с двигател 6,2 л V8 и с респектиращите 405 конски сили. „Камаро“ е оборудван със система за изключване на част от цилиндрите заради мощността си и се предлага по избор с 6-степенна механична или автоматична трансмисия, плюс системи за контрол, които позволяват без усилия цялата тази сила на колата да бъде овладяна. Този модел на "Шевролет" се появи за пръв път в хитовия американски филм "Трансформърс".