Глория реши да се включи в истерията около филма "50 нюанса сиво" и пусна нова песен със заглавие “Нюанси сиво“. Тя веднага успя да привлече вниманието на меломаните, които оцениха високо новото парче на примата на попфолка.

“Още един летен хит се задава на хоризонта, за слънчевите летни дни!”, “Отново стил и класа, и хубаво звучене при Глория. Чудесен проект!”, “Класата си остава класа, Глория никога не изневери на стила си и точно заради това е обичана от хората вече повече от 22 години! Песента си е типичен поп-фолк проект, точно това липсваше в последните месеци, дано се хареса и оцени”, “Бравооо! Една от малкото поп-фолк певици, които правят песни със смислени текстове. Песента е на ниво все пак е Глория. Единствената, която запаси стила си с годините”, “Мирише ми на ХИТ”, “Браво, Глория! Супер песен, най добрата си!”, “Поредната песен, която ще стане хит. Много ритмична и хубава мелодия, и в същото време точно в стил Глория“, “Поздравления! Успех на парчето“.

Със сигурност тези оценки ще зарадват не само Глория, но и целия екип, работил по “Нюанси сиво“, който се е постарал парчето да носи много заряд и да бъде изпипано до най-малкия детайл. Музиката и аранжиментът са на Калин Димитров, а текстът е съвместно дело на Глория и Мариета Ангелова. Режисьор на лентата пък е Людмил Иларионов – Люси. Зрителите не останаха безразлични и към страхотната визия на изпълнителката, която за пореден път не прави компромис по отношение на своя стайлинг – комбинация от модерни тенденции, сексапил и елегантност. Стилист на проекта е Августина Маркова – Тути, гримът е на Джулия Ангелова, а косите - на Кремена Добрева от Fetish.