След дълго очакване феновете на Godsmack могат спокойно да отдъхнат – групата пристига на Sofia Rocks 2012 и ще бъде хедлайнър в първия ден на фестивала.

Godsmack ще се появят на сцената на 7 юли на Национален стадион "Васил Левски" и това ще бъде първото им участие у нас, съобщават организаторите Болкън Ентертейнмънт

На 8 юли българската публика ще има шанса да види и рок легендите Guns N' Roses, както и дългоочакваните Iggy and The Stoogies и Ugly Kid Joe, пише inews.bg.

Историята на Godsmack започва в средата на 90-те., когато барабаниста Sully Erna решава, че е време да създаде нова банда. Но вместо да стои на заден план, той застава начело на бандата, която съвсем скоро започва да записва парчета.

Първия си албум момчетата наричат "All Wound Up”. Него те записват само за уикенд срещу сумата от 2600 долара.

Макар че в първите си години групата се подвизава основно в Бостън, скоро започва да набира популярност по цял свят. Следват доста успешните албуми "Аwake” и "Faceless”, които поставят Godsmack сред най-големите имена на музикалната сцена.

Последният запис на Godsmack излезе през май 2010 г. под името "The Orackle”.

Както стана ясно, билетите са Sofia Rocks 2012 са вече в продажба. Съвсем скоро трябва да станат ясни и другите участници във фестивала.

Снимки: Getty Images/ Guliver