Известният рап изпълнител Ицо Хазарта обяви, че се кандидатира за народен представител и ще бъде водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР-София. Той обяви решението си в официалната си Фейсбук страница. Припомняме, че Хазарта критикува отношението на властта по време на пандемията към "нормалните хора и бизнеса, което определи като плюнка в лицето", заради думите на бившия здравен министър Костадин Ангелов, че "ресторантите и заведенията не са ни приоритет".

Здравейте, приятели! Бих искал да споделя с вас нещо важно и ще се радвам, ако го прочетете.

Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот.

Мога да разкажа доста от нещата, които си казахме с Кирил и със сигурност скоро ще го направя. Но сега по – важното е друго.

Имам хубав живот. Имам невероятна жена и три прекрасни дъщери. От доста време изкарвам добри пари от бизнеса си. Песните на ЪПСУРТ от години ги знае наизуст половин България. Соловият албум, който издадох през 2019 е най – продаваният албум в страната през последните десет години. Имам вече над 2000 концерта и участия в България и в други европейски страни. Рекламни договори, участия в успешни телевизионни проекти и какво ли още не.

Всичко това, което изброих, го дължа на страната ми. На българския език, на българите, които купуват билети за концертите на ЪПСУРТ и за моите. На хората, които купуват нашите албуми. Истината е такава – ако не е България, аз съм никой.

Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии?

Нищо не променяш.

Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен.

Проверих доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър. Разговарях доста пъти с него и с Асен Василев. Проведох много дълъг разговор с един техен съмишленик – професор и истински успял човек, невероятно интелигентен и международно признат учен.

Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение.

Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите.

Благодаря за вниманието!