Въпреки, че през годините фолк певицата Камелия се е доказала като една от оборотните в бранша, с днешна дата ситуацията с карантината се е отразила и на финансовата й независимост. Непрежалимата за Митко Пайнера изпълнителка, влезе в режим на оплакване, че е безработна. Все пак тя подходи към ситуацията и с положителни ползи от липсата на участия за последните два месеца и половина.

"Последното ми участие беше на 9 март и оттогава съм си вкъщи, и съм безработна. Ново е за мен, защото от 20-годишна не съм спирала да работя, да пея. Но пък във всяко лошо има добро – успях да се наспя, успях да си отпочина. Намерих време малко повече за себе си. Изчистих си много боклуци от къщата, много шкафчета… Отворих пространство за нови неща“, обясни певицата при гостуването си в предаването на бТВ "Преди обед“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Камелия (@kamelia_official) on

Признава, че й е било трудно да обърне биологичния си часовник, защото участията на изпълнителите са нощем, а през изтеклите два месеца е нормализирала естествения денонощен ритъм. И тя, както много други музикални звезди, е имала онлайн концерт, в който е попяла любимите песни на публиката.

"Може би ние ще сме последните, на които ще дадат картбланш за работа, защото нашата работа е свързана с голямо струпване на хора. В това отношение аз съм доста песимистична, че далеч във времето ще се случат нещата. По отношение на нормалния начин на живот, мерките бяха взети навреме. Хората бяха достатъчно стреснати, за да бъдат отговорни. Видя се, че много трудно се носи отговорност, дори в такава тежка ситуация. Много малко хора са готови да носят отговорност с поведението си“ – категорична е Камелия.

Тя сподели също, че ежедневието й по време на карантината не я е откъснало от социалния живот, защоот по принцип е леко дръпната от масовките. “Така или иначе аз рядко комуникирам с хора, рядко излизам на улицата, в парковете. При мен са тежки нощите, когато съм свикнала да работя“.