Британски таблоид разкри, че през периода 2005 - 2006 мобилният телефон на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е бил подслушван незаконно по поръчка на медийния магнат Рупърт Мърдок.

По това време красивата брюнетка беше само гадже на принц Уилям, но явно е била достатъчно важна, за да предизвика подобен интерес.

Тези разкрития направил депутатът от Лейбъристката партия и бивш министър на отбраната Том Уотсън. Той добавил също така, че "Скотланд ярд" е получил документи, в които се описва престъпната дейност на частния детектив Джонатан Рийс, който по поръчка на Рупърт Мърдок незаконно е подслушвал членовете на кралската фамилия и бившия премиер Тони Блеър.

*Кейт Мидълтън

По непотвърдени още данни, жертви на подслушването са станали още около стотина известни личности в Обединеното кралство, сред които актьори, изпълнители, политици и други. Сред тях най-вероятно е и гаджето на принц Хари - Челси Дейви.

В понеделник британската актриса Сиена Милър се съгласи да приеме от Мърдок 100 хиляди лири като компенсация за щетите, нанесени й с прослушването на гласовата й поща, пише bliasak.bg.