И музиканта Любен Христов скочи на Саня Армутлиева, като каза, че тя трябва да се махне от ПРОФОН и „Мюзикаутор”, защото е осъдена.

„Според устава в ръководството на компаниите на може да бъде човек, който е осъден. А, както знаем, Невена Цонева я осъди”, каза пред TV 7 Любен Христов.

Изказването му идва, след като подписка за отстраняването на Саня Армутлиева като член на УС на „Музикаутор” и като шеф на УС на ПРОФОН стартира Рут Колева.

Певицата агитира съмишленици в гилдията с клип, в който определя шефката на „Вирджиния рекърдс” като „вредител за музикалния бизнес у нас”, който бърка в джоба както на своите артисти (финалистите от последните две издания на X Factor), така и на тези извън каталога на лейбъла й.



„Факт е, че чуждата музика се ползва и употребява повече, а българската музика е пренебрегната. Тя държи права на чужди и българските изпълнители, които са от нейни списък. Редно е да има по-голям достъп на българската музика до публиката. В групата на Рут във Фиейсбук вече сме около 2000 човека”, обясни Любен Христов.