Най-популярната футболна съпруга в България Николета Лозанова реши да оправя и националния отбор.

Жената на някогашната надежда Валери Божинов се нареди до душманите на селекционера Любослав Пенев и му поиска оставката. Силиконовата плеймейтка издаде тежката присъда след резила срещу Малта (1:1) в квалификациите за Евро 2016. Нашите опозориха националната фланелка, а големият виновник за издънката накрая излезе треньорът Пенев.

Божиновица даде да се разбере, че не иска повече Любо начело на тима. Това обаче даде храна на злите езици, според които скандалната телевизионна водеща няма хал хабер от футбол, но злобее заради съпруга си, който отдавна е забравен за националния. Изгората на Валерко запя в хор с боса „Лудогорец" Кирил Домусчиев, който като член на изпълкома на БФС поиска да главата на Чичовото след издънката в неделя вечерта на „Васил Левски". „Какво е лицето на българския национален отбор? Какво играем? Какъв ни е стилът? Според мен вината е на треньора и треньорското ръководство. Моето мнение на последния Изпълком бе за смяна на треньора и виждате, че бях прав. Тогава казах на Михайлов, Лечков и Сираков, че този отбор няма лице", изрева Домусчиев след срещата.

В ролята на виден футболен експерт Николета се съгласи изцяло с позицията на Киро Парахода. „Това е истината, няма какво повече да добавя!", написа Божиновица, макар мнозина да подозират, че тази въобще не е гледала въпросния мач с Малта. „Много й разбира главата на тази от футбол. Само тя не беше се изказвала за националния отбор. Дотам я докарахме", коментират из футболните среди.

Публична тайна е, че всичко опираше до това да има повод за изритването на Любо Пенев от националния. Чичовото беше заложен на дузпата още след двете загуби от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2), само че тогава не успяха да го изгонят. „Всеки ден" съобщи още преди двубоя, че на Пенев му кроят шапка, както и стана. Примадоните играха безумно и бутнаха столчето на треньора си. Вече се говори, че от БФС са готови с покана към Красимир Балъков.



Мераците на Николета да оправя националния отбор изглеждали смешни в очите капацитетите. Някои твърдят, че Николета не може да преглътне факта, че Любо Пенев не вика мъжа й в състава. По времето на Лотар Матеус Валери Божинов получаваше повиквателни, но при Чичовото не може да хване ръка. Други напомнят, че именно заради такива като Николета болшинството футболисти, облечени в цветовете на България, са примадони и лекета.

За Божинката се знае, че освен контузиите, именно силиконовата плеймейтка и чалгаджийката Алисия успяха да му сринат кариерата. Освен него Лозанова овърша още една каруца национали, сред които Ники Михайлов. „Половината в националния са баджанаци", подмятаха злите езици за Николета. Заради любовните й триъгълници отборът неведнъж е страдал, спомнят си близки до селекционера Любо Пенев.

Въпреки издънката срещу Малта (1:1) и призивите за оставка на националния селекционер Любо Пенев статистиката е в негова полза. Според цифрите в мачовете си Любо Пенев е извел тима до повече победи, отколкото загуби. Успехите са 9, равните са 7, а пораженията - 8. Головата разлика е 29:24.

Чичовото пое тима през ноември 2011 г., сменяйки Лотар Матеус, и оттогава нашите момчета имат 24 мача. От тях 10 са приятелски, а 14 квалификационни - 10 световни квалификации, а 4 европейски. Има и една неофициална контрола на 26 май 2013 г. срещу Астън Вила, спечелена с 4:2, но тя беше в знак на признателност към Стилиян Петров, а не толкова мач с футболни достойнства.

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ: