Ден след като Сашо Кадиев трябваше публично да се извинява на ЛГДБ общността у нас заради непремерени изказвания в ефира на „Преди обед“ и друг водещ бе забъркан в скандал с подобна тема. Орлин Горанов и БНТ бяха атакувани от еврейска организация заради въпрос в играта „Последният печели“, която певецът води. Членовете на Софийска ложа „Кармел“ на еврейската организация Б‘ней Б‘рит изпратиха протестно писмо до генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, СЕМ и до прокуратурата. 

"Ние, членовете на Софийска ложа „Кармел“ на Б‘ней Б‘рит, сме сериозно обезпокоени от увеличаващите се публични антисемитски прояви в обществото ни. Изключително скандално е, че за подобни недопустими действия се ползва ефирът на обществената БНТ.
В предаването „Последният печели“, излъчено на 23.02.2021 г., водещият Орлин Горанов си позволи в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безкритично един антисемитски пасквил, с който засегна не само всички евреи, но и поруга паметта на унищожените в лагерите на смъртта по времето на Холокоста", пише в писмото.

Въпросът, зададен от водещия бе следният: "Кой шахматист има еврейски корени, което не му пречи да се изказва остро срещу евреите?". И правилният отговор е Боби Фишер. След като един от участниците в телевизионната игра отговори правилно Орлин Горанов представи накратко биографията на прочутия американски шахматист, смятан за гений в шахмата. Майката на Боби Фишер е швейцарска еврейска, а за негов биологичен баща се смята унгарски евреин, макар че в официалните документи баща му да е друг.

Певецът прочете и думите на Фишер, които открай време скандализират евреите по света: "Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите най-много мразеха и то в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има един надпис: "Arbeit macht frei", което значи "Работата ви прави свободни." Но евреите не вярват на това. Те вярват, че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите." Hotnews.bg обаче уточнява, че Орлин Горанов е само четец на думите, която пишат редакторите под ръководството на продуцентите на предаването.

Той получава готов сценарий, който просто пресъздава пред камерата и никога не би си позволил да го наруши. Още повече, че няма как да цитира дългото изказване на Фишер без да му е написано.  „Аз съм човек, който се опитва да забавлява хората, да ги занимава, да води играта, но не съм журналист или актьор”, обяснява водещият.

По-късно през деня генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обеща сериозни наказания за издънката. "В предаването „Последният печели“ от 23.02.2021 година в ефира на обществената телевизия е излъчен недопустим цитат, който съдържа реч на омразата и клевети.  Цитатът на Боби Фишер е яростно антисемистки, отрича съществуването на Холокоста, историческите факти за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е недопустим опит да се оправдае изтреблението на милиони невинни евреи. Подобни човеконенавистни изявления трябва да бъдат заклеймявани категорично.

В лично качество и от името на Българската национална телевизия поднасям най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия. Незабавно са предприети действия за изясняване на ситуацията, изискани са обяснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от отговорните служители в телевизията по обработката и допускането на съдържание в ефир. Като генерален директор на БНТ ще наложа най-тежките наказания на всички виновни за допуснатата грешка".