Сдружението ПРОФОН, което има за цел да защитава правата на изпълнителите у нас, има 8 милиона лева, блокирани в Корпоративна търговска банка, които заедно с лихвата са около 10 млн.

Те са част от общо 20 млн. лева, непотърсени от изпълнителите и продуцентите, постъпвали от 20 години насам. С лихвите са били плащани заплатите на администрацията в дружеството, пише таблоидът "България днес".

Според запознати голяма част от парите са дошли от чалгата. Преди години собственикът на "Пайнер" инж. Митко Димитров напусна ПРОФОН и така и не си е поискал парите. Това са отчисления от излъчвани песни на чалга изпълнителките по тв канали и радиостанции. Така Преслава, Глория и компания остават без възнаграждения за изпълнителските си права.

Останалите изпълнители, членове на ПРОФОН стриктно си взимат отчисленията на края на всяка година. Всички изпълнители, които получават възнаграждения от дружеството, ги получават на място в сградата, където се помещава институцията. Единственото изключение се прави за Лили Иванова, заради това, че е най-голямата ни звезда в музиката, разкриват от организацията, пише Pik.bg.