Майката на Джордже Михалевич, разстреляния съпруг на „Мис България 1998” Наталия Гуркова, продава скрина, дивана и съдомиялната на сина си за 850 лева и бяга от република Южна Африка. Мира Михалевич търси купувачи на покъщнината, преди да се върне в родната Черна гора, научи репортер на Lupa.bg.


Мебелите са от дома на бизнесмена в ЮАР, където Мира остана да живее след смъртта му. Михалевич не искаше да напусне африканската държава и държеше да е близо до лобното място на непрежалимия си син, но изглежда някакво събитие променило намеренията ѝ. Сега почернената майка решила окончателно да се махне от страната и да се върне да живее в Черна гора, за да е удобно да прескача по-често до София, където са внуците ѝ.


Преди няколко месеца Мира пусна за продажба къща в ЮАР, която преди това Джордже е отдавал под наем или ползвал за настаняване на прислугата. Явно след като пласирала скромния имот, майката на разстреляния черногорец сега се отървава мебелите и уредите от дома на убития си син. „Добро качество, работи отлично, причина – напускане на страната” – пише Мира за миялната машина, която предлага за 240 лева.

Диванът струва около 490 лева, като за него е написала, че е в „много добро състояние, с всички възглавници, маса за кафе от масивна дървесина с добро качество, антикварни”.Скринът струва само 120 лева, но мебелите все още не са продадени. Джордже Михалевич падна жертва на килъри на 24 септември 2018-а, докато чакаше с колата си на светофар в град Бедфордвю, близо до Йоханесбург. Убитият бе известен и като Джордж Холивуд заради чара и страстта му към лъскавия живот.